Fälttävlan
15 november 2021 11:48

Priser utdelade på Fälttävlansgalan

UtmärkelserUnder helgen genomfördes den årliga fälttävlansträffen i Linköping, en mötesplats öppen för fälttävlansentusiaster från hela landet. På lördagskvällens gala prisades ryttare, tränare och arrangörer för sina framgångar.

Priser utdelade på Fälttävlansgalan
Jan Jönsson var förbundskapten för svensk fälttävlan under många år, här vid tävlingarna i Aachen 2007. Foto: Roland Thunholm

Bakom träffen stod Svenska Ridsportförbundets Fälttävlanskommitté, som bjöd in till två dagar med föreläsningar, arrangörsträffar och diskussioner i Linköping. Årets upplaga innebar tioårsjubileum, och på plats fanns flera av de tidigare förbundskaptenerna för att ge en tillbakablick men även prata om nuläge och framtiden.

Chris Bartle, framgångsrik coach för Storbritanniens landslag, och hans berättelse om hur man jobbat sig fram till toppen var en av hållpunkterna. Under lördagskvällen hölls även Fälttävlansgalan, där det delades ut championatstecken och priser till de som har utmärkt sig inom fälttävlan under 2021.

Pristagare Fälttävlansgalan

Årets tränare – Anna Fagrell
Årets eldsjäl – Nils-Arne Pedersen
Årets arrangör – Segersjö FRK (EM för young rider/juniorer), Hermanstorp KRK (NM) och Gärds RF (SM)
FEI Badge of Honour – guld till Jan Jönsson och Niklas Lindbäck, brons till Staffan Lidbeck
Championatsvinnare:
Young rider – Elvira Rosenberg
Junior – Wilma Nyhlén
Ponny – Moa Elofsson och Julia Oscarsson

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden