Sport
2 maj 2018 19:00

Proffsen håller clinic tillsammans nästa vecka

ClinicNästa vecka blir det triss i dressyrproffs på Strömsholm. Tinne Vilhelmson Silfvén, Louise Nathhorst och Therese Nilshagen håller clinic tillsammans.

Proffsen håller clinic tillsammans nästa vecka
Lagkamraterna Therese och Tinne, här med sina EM-medaljer är redo för clinic med Lussan. Arkivbild: Roland Thunholm

”Det kommer att bli grymt bra, Lussan är fantastisk som tränare. Tinnes meritlista är i det närmaste oändlig och hon plockar hela tiden fram nya hästar i världsklass. Therese har ju blivit etablerad i världstoppen tack vare sin fantastiska ridning och får otroliga lovord i Tyskland där hon jobbar sedan ett antal år tillbaka. Det kommer verkligen att vara något att titta på”, säger Jens Fredricson på Ridskolan Strömsholms sida om nästa veckas stora happening på Strömsholm.

Där möts den rejält meriterade trion Tinne Vilhelmson Silfvén, Louise Nathhorst och Therese Nilshagen på tisdag den 8 maj för att tillsammans hålla clinic.  Lussan håller regelbundet träningar på Strömsholm för elever och personal, och får nu sällskap av de två andra ryttarna som är skolade i hennes system.

Tinne kommer att rida Esperance (val, f-09 e Sorento-Rousseau) medan Therese rider DSP Dominy (hingst, f -12, e Diamond Hit-Pour Plaisir) som vann Bundeschampoinatet i höstas.

”Jag är övertygad om att det kommer att bli en riktigt minnesvärd clinic med tanke på hästar och ryttare som finns på plats. Dessutom är Lussans kloka ord alltid värda att lyssna på”, säger Jens.

Mer information

Galopp
Lussan har en stor skörd mästerskapsmedaljer från sin karriär. Hon är A-tränare och dressyrlärare på Ridskolan Strömsholm, där hon på tisdag ska hålla clinic. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden