Sverige
3 juni 06:00

Projekt ska göra hästnäringen i sydöstra Skåne mer hållbar

Kunskapshöjande"Det finns en enorm vilja och handlingskraft i det skånska hästföretagandet men näringen som helhet fastnar lätt i gamla hjulspår." Det säger projektledaren för ett Sparbanksfinansierat projekt.

Projekt ska göra hästnäringen i sydöstra Skåne mer hållbar
Genom projektet ska hästföretagande i sydöstra Skåne få ny fart. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Istock/aniszewski

Det handlar om projektet Fokus sydost: Hållbar tillväxt inom häst som är inriktat på hållbar tillväxt inom hästnäringen i sydöstra Skåne och finansieras av Sparbanken Syd.

I ett pressmeddelande berättas att det är entreprenörerna Malin Andersson och Cindy Ahrnewald som står bakom projektet. De båda ser en stor potential inom den skånska hästnäringen, men också ett behov av kompetensutveckling.

– Skåne är Sveriges mest hästtäta region och vi har alla förutsättningar att skapa de bästa förutsättningarna för en välmående hästnäring. Det finns en enorm vilja och handlingskraft i det skånska hästföretagandet men näringen som helhet fastnar lätt i gamla hjulspår, säger Malin Andersson i pressmeddelandet.

– Det är svårt för den enskilde företagaren att komma framåt och vidareutvecklas. Med Sparbanken Syds hjälp kan vi inspirera till nya idéer och stödja utvecklingen av affärsmodeller, säger Cindy Ahrnewald i pressmeddelandet.

Projektet kommer att fokusera på kompetensutveckling inom folkhälsa och inkludering, innovation, entreprenörskap och ekonomisk tillväxt samt klimatsmart miljö och hållbar hästnäring. Det genomförs i form av kunskapsträffar och workshops under våren och sommaren 2024. Företagare som är verksamma inom hästnäringen i sydöstra Skåne är välkomna att delta.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden