Hoppning
15 juli 2021 10:45

Promenadseger för Jump Club i första finalrundan

Lag-SMEtt enda lag hade tre nollor i första finalomgången. Det var regerande mästarna i lag-SM, Jump Club, som därmed valde att inte ta in sin fjärderyttare.

Promenadseger för Jump Club i första finalrundan
Amanda Landeblad och For Killy var felfria för Jump Club. Foto: Roland Thunholm

Det var en utslagsgivande bana som banbyggare Fredrik Malm byggt upp till de åtta lagen i första finalomgången av Folksam Elitallsvenska och lag-SM. Bland ryttarna på den lägre höjden, 1,35, var det bara två som satte nollan, childrenryttaren Liam Nilsson och Xäta C för Skyrup Country Club, och Jump Clubs Kajsa Björe med Ballyshan Copa Cabana.

Därefter föll bommarna titt som tätt för alla lag, utom för Jump Club, där såväl Amanda Landeblad med For Killy och Filippa Enmark med Cartier Du Chateau Hollogne Z red felfria rundor.

Med tre nollor i protokollet avgjorde laget att fjärderyttaren Emma Emanuelsson kunde stå över sin start.
− Det är lätt att säga att vi har ridit helt enligt plan, men saker kan snabbt ta en annan vändning än planerat, sade coachen Lotta Björe efteråt.
− Andra rundan blir svårare. Då är det högre hinder, mer nerver och snabbare tempo, fortsatte hon.

Under första finalrundan kom många rivningar i den sista kombinationen nära läktaren.
− Det var en trevlig bana. Utmanande men schysst, kommenterade Kajsa Björe efteråt.

Den andra och avgörande finalomgången startar cirka 12.45 på torsdagseftermiddagen. Två lag kommer dit med fyra fel med sig från den första rundan, Södertälje Ridklubb och Strömsholms Ridsportförening.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden