Sport
10 augusti 2016 21:50

Ramel rockade i Rio

Hon kom, hon sågs och hon var som bäst när det gällde. Dressyrryttaren Juliette Ramel och Buriel K.H. satte personligt rekord i sin OS-debut. "Jag är inte förvånad," säger Sveriges förbundskapten Bo Jenå.

Ramel rockade i Rio
Juliette Ramel presenterade sig ordentligt i sin OS-debut där bilden är tagen. Nu tror Ridsports Annelie Frank att hon blir ordinarie i den svenska VM-truppen. Foto: Roland Thunholm

När hon red ut från OS-arenan efter sin Grand Prix såg hon helt oberörd ut. Som om OS-debut och nytt personligt rekord är vardagsmat.
– Äsch… Jag var bara lite orolig för han kan bli spänd om folk börjar applådera och så, säger 29-åriga Juliette Ramel i den mixade zonen efter sin ritt. 
– Han var lite het i galoppen, säger hon. 

Hon ser ut att vara lugn som en filbunke.
– Jag brukar inte bli nervös innan, men efteråt kan jag känna mig väldigt trött. 

Hon och Buriel K.H. (KWPN val f 2006 e Osmium-Krack C uppf P Bakker äg La Pomme HB) visade klassen i en Grand Prix med attityd – särskilt i travprogrammet. Ekipaget glänste i ettorna och den första piruetten. Avslutningen var lika stark som inledningen och den lilla svenska hejarklack på plats jublade högt efteråt. Ekipaget slutade på 74,943 procent och ligger sexa när halva startfältet har gjort sin Grand Prix. Enda minuset var i saxen där Buriel blev lite kort och låg i halsen.
– Men jag är nöjd, säger Juliette Ramel som är sexa efter första dagen. 

Bredvid henne står förbundskapten Bo Jenå och ser ut att må väldigt bra. Han har en annan svensk OS-debutant att glädja sig åt i Mats Hendeliowitz som ligger tia efter första dagen. 
– Jag är inte förvånad. Det har varit en fantastisk start för oss, precis som jag hade hoppats på, säger han. 

OS i dressyr fortsätter med lagtävlingen i Grand Prix i morgon, torsdag. Därefter blir det Grand Prix Special för de sex bästa lagen och några av de bästa individuella ekipagen utanför lagtävlingen. På torsdagen startare Sveriges på pappret starkaste kort Patrik Kittel och Tinne Vilhelmson Silfvén. 

Läs allt om OS här

Start- och resultatlistor

Så här går OS i dressyr till

Gilla Ridsport på Facebook för att få upp vad som händer i Rio i ditt flöde. 

Missa inte alla Ridsports Rio-bilder på Instagram

Följ också vårt Twitterflöde, tidn_ridsport. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden