Avelsnyheter
5 oktober 2018 22:22

Rebecca Taxén har fått sitt SWART-föl

ElitfölauktionÅrets SWART-föl är inropat på elitfölsauktionen. Rebecca Taxén är numera ägare till ett hingstföl e Cardento. "Tack till alla som har bidragit," säger hon.

Rebecca Taxén har fått sitt SWART-föl
SWART-vinnaren Rebecca Taxén var strålande glad efter att fölet var inropat. Carmento E e Cardento-Irco Mena, säljare Elin Johnsson Sivertsson och Thomas Gloveus ropades in för 110 000 kronor. Foto: Annelie Frank

Röstningen om vem som skulle få fölet genom SWART pågick i månader. I juli blev det klart att hoppryttaren Rebecca Taxén vann och sedan började insamlingen. Och på fredagen fick 31-åringen från Uppsala äntligen sitt föl.
– Jättekul att det är klart och ett stort tack till alla som har bidragit, säger hon och håller stolt upp fotografi och blomsterkvast.

Det blev hingstfölet Carmento E (e Cardento-Irco Mena, säljare Elin Johnsson Sivertsson och Thomas Gloveus) som ropades in för 110 000 kronor.
– Han har bra stam och så är det ju Cardentos sista årgång, säger Rebecca Taxén.

Carmento E är född i juni och planen är att han ska vara kvar hos säljaren till någon gång efter nyår, sedan ska Rebecca Taxén ha honom hemma hos sig.

Webbplats för SWART

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden