Avelsnyheter
23 september 2015 19:35

Redo för championat

På tisdag 29 september brakar det loss med årets Avelschampionat på Flyinge. De 5-åriga dressyrhästarna är först ut, på onsdagen ska 4- och 5-åriga hopphästar i elden. Nästan 600 unghästar med entourage ska samsas om det nydesignade området mellan Stora Hallen och Crafoord-hallen.

Redo för championat
Välkomna till ett samarrangemang av SvRF och SWB från det samägda bolaget Swede Horse. Kim Lundin

Torsdag 24 september stänger möjligheten att anmäla sig, det har varit efteranmälningstid i några dagar redan men det råder ingen brist på hugade. Programmet i år har återgått till att börja tisdag efter experimentet 2014 med en dag kortare tävlingsvecka. I år liksom förra året är Tomas Torgersen tävlingsledare som har en stark uppbackning av rutinerade Lottis Levin. I år är mer än 400 hopphästar kvalade och anmälda medan över 180 gångartshästar ska mönstras.

I år är det välbekanta domare som dömer gångartsklasserna under kvalen med sextetten Lars Andersson, Annette Fransén-Iacobeus, Bo Jenå, Lena Mårtensson,  Magnus Ringmark och Wiveca Schenholm. till finalerna kompletteras de av den holländska gästdomaren Mariette Sanders-Gansewinkel. När det blir dags för Riksto för 3-åriga ston på fredagen kommer exteriördomare Birgitta Larsson och sköter bedömningen.
Många ser lördagens testridnng av de 4-årigra gångartshästarna som veckans höjdpunkt i Crafoord-hallen. Patrik Kittel har gjort ett strålande arbete två år i rad redan och hallen lär vara fylld till sista plats i år igen.

På onsdag är det dags för de 4-åriga hopphästarna att bedömas av Henrik Ankarcrona och Lasse Berglund. I 3-årsfinalen där Karl-Henrik Heimdahl tjänstgör som exteriördomare på Riksto-avdelningen är det Mikael Nolin som dömer tillsammans med Henrik Ankarcrona. Onsdag eftermiddag är det dags för den första av de två största årgångarna, justnu är 183 kvalade 5-åringar med i startlistan. På torsdagen går 118 rutinerade 6-åringar in för att sorteras i de som går vidare med chans till finalplacering och de som bara gör en start till för erfarenhetens skull. 

Hästar till salu kommer i år att vara märkta med en rosett på schabraket förutom att finnas listade på start och resultatsidorna på Equipe. 

Ridsport kommer att ha bemanning från första till sista start och ger dig resultat, analyser och mängder med bilder här på webben, via Twitter på @tidn_ridsport och Intsagram. Du vet väl att Twitter-rutan på vår första sida uppdateras kontinuerligt när vi live-rapporterar från evenemang.

Startlistor Dressyr

Startlistor Hoppning

Equisport-TV kommer att sända live på webben fredag till söndag samt hopphästauktionen på lördag kväll.

Auktionshästarna  med bilder och filmer
Auktionskatalog

Breeders Trophy 2015
Breeders Trophy-premierna för 2015 kommer att fördelas per ålder och gren enligt nedan:

4-åringar
Hoppning 114 211
Dressyr 63 929
Fälttävlan 12 930
Totalt 191 070

5-åringar
Hoppning 185 461
Dressyr 70 527
Fälttävlan 20 897
Totalt 276 885

6-åringar
Hoppning 232 913
Dressyr 64 615
Fälttävlan 24 043
Totalt 321 570

Summa, inkl. moms 789 525 kr

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden