Dressyr
19 juli 2018 10:22

Reducerat dressyrlag till start i Aachen

Nations CupSjätte omgången av dressyrens Nations Cup rids denna vecka i tyska Aachen - Sverige deltar med ett reducerat lag efter att Patrik Kittel fått stryka sig. Här hittar du allt du behöver för att följa de svenska ritterna.

Reducerat dressyrlag till start i Aachen
Therese Nilshagen/Dante Weltino OLD, Rose Mathisen/Zuidenwind 1187 och Jeanna Högberg/Duendecillo P är Sveriges lag i Aachen. (arkivbilder). Foto: Roland Thunholm

Det börjar dra ihop sig i dressyrens Nations Cup. Fem omgångar av totalt sju är ridna, den sjätte omgången rids just nu i tyska Aachen. Sverige ligger i ledning i serien med totalt 55 poäng efter tre segrar och en andraplats. Det kan se ut som en betryggande ledning, men seriesegern är ännu inte självklar.
– Det beror mycket på vad som händer i Aachen nästa vecka, om Holland till exempel vinner väldigt överlägset och vi inte får några poäng blir det lite svårare för oss, sade förbundskapten Bo Jenå efter segern i Falsterbo förra helgen.

Lagankaret Patrik Kittel kommer inte till start i Aachen då hans häst Delaunay skadat sig i boxen (läs mer här). Sveriges lag består därför av tre ekipage, där allas resultat kommer att räknas.

Följande starttider har de svenska ryttarna:

11:31 Jeanna HögbergDuendecillo P (FWB hingst f-04 e Don Romantic-Midt-West Ibi-Light, uppf Anne Niemi)

13:57 Rose MathisenZuidenwind 1187 (KWPN hingst f-04 e 00 Seven-Jazz, uppf H. van Helvoirt)

15:44 Therese NilshagenDante Weltino OLD (OLD hingst f-07 e Danone-Welt Hit II, uppf Olaf Bahls)

Andra omgången av Nations Cup i Aachen rids på lördag 19:30.

Start- och resultatlistor
Livesändning

Aktuell ställning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden