Dressyr
15 juli 2018 12:36

Sverige fortsätter regera Nations Cup

FalsterboDet blev svensk seger i dressyrens Nations Cup i Falsterbo på söndagen och Sverige fortsätter leda serien totalt. "Det är enkelt att vara förbundskapten för svensk dressyr just nu," säger förbundskapten Bo Jenå.

Sverige fortsätter regera Nations Cup
Segerjubel i svenska dressyrlaget! Antonia Ramel, Jeanna Högberg, Juliette Ramel och Patrik Kittel red hem segern under ledning av förbundskapten Bo Jenå. Foto: Pernilla Hägg

Det svenska laget med Patrik Kittel/Deja, Antonia Ramel/Brother de Jeu, Juliette Ramel/Wall Street JV och Jeanna Högberg/Duendecillo P höll förfavorittrycket och vann Nations Cup på hemmaplan i Falsterbo.

Det är Sveriges tredje seger i årets serie vilket gör att Sverige behåller ledningen. Två tävlingar återstår, bland annat i tyska Aachen nästa vecka.
– Det är enkelt att vara förbundskapten för svensk dressyr just nu, säger förbundskapten Bo Jenå.

Nu var det ingen mördande konkurrens i Falsterbo, men Sveriges överlägsenhet totalt i serien talar sitt tydliga språk. Sverige är på god väg att göra en repris på förra året och vinna Nations Cup totalt igen.

Bojena_pernillahagg
Sveriges förbundskapten Bo Jenå laddar om för Nations Cup direkt efter söndagens seger i Falsterbo. Foto: Pernilla Hägg

– Det beror mycket på vad som händer i Aachen nästa vecka, om Holland till exempel vinner väldigt överlägset och vi inte får några poäng blir det lite svårare för oss, fortsätter Bo Jenå.

”Satte inte en fot fel”
Lagankaret Patrik Kittel la grunden för den svenska segern genom sin seger i lördagens Grand Prix och söndagens kür. Han kan inte nog berömma Deja, som är en av hans tre VM-akutella hästar.
– Hon satte inte en fot fel i dag. Poängmässigt var det inte personbästa men min känsla var personbästa, säger Patrik Kittel som hade bråttom i väg från Falsterbo för att hinna hem till Tyskland och trimma Delaunay inför Aachen.

Utöver Deja och Delaunay har Patrik Kittel en tredje häst i Well Done de la Roche som är klar för VM.
– Det blir en diskussion mellan mig och förbundsledningen om vilken häst jag tar till VM.

”Hade en bra känsla”
Juliette Ramel var inte helt nöjd med sina missar i söndagens Grand Prix Special.
– Men jag hade en bra känsla i dag, säger hon.
I Falsterbo red hon ambitiöse Wall Street JV.
– Planen med honom är eventuellt en tävling i Tyskland i augusti och sedan hoppas jag kunna rida några tävlingar i världscupen i höst, fortsätter hon.

Juliette Ramel är VM-aktuell med sin OS-häst Buriel.

Förutom Patrik Kittel rider Rose Mathisen, Jeanna Högberg och Therese Nilshagen Nations Cup i Aachen.

Här finns referat från söndagens kür och Grand Prix Special.

Resultat

Ställning, Nations Cup

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden