Nyheter
22 oktober 2020 15:42

Regeringens coronabesked: Publikgränsen höjs till 300

PublikbeskedFrån och med den 1 november höjs publikgränsen vid kultur- och idrottsevenemang till 300 personer. Det meddelade statsminister Stefan Löfven i samband med en pressträff på torsdagen.

Regeringens coronabesked: Publikgränsen höjs till 300
Det är inte fråga om några publikmassor, men det är ändå ett steg upp från 50 till 300. Roland Thunholm

De senaste veckorna har smittspridningen ökat och det var en allvarlig statsminister som hade kallat till pressträff med anledning av det rådande pandemiläget under torsdagen.
– Jag förstår att hela svenska folket är trött på en sådan här situation, men det kan tyvärr inte hjälpas, vi har ett allvarligt läge, inledde Stefan Löfven.

Därefter meddelade han att regeringen nu fattat beslut om att ändå göra ett undantag gällande allmänna sammankomster i samband med kultur- och idrottsevenemang. Den nya publikgränsen blir 300 personer från och med den 1 november. Gränsen gäller dock endast sammankomster med sittande publik, där arrangören kan säkerställa att arrangemanget kan genomföras på ett smittskyddssäkert sätt. Ett säkerhetsavstånd på en meter måste kunna hållas och två personer i samma sällskap får sitta bredvid varandra.

Texten uppdateras.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden