Nyheter
16 september 2020 12:24

”De som behöver mest krisstöd ska få det”

KrisstödIdrottsrörelsen blöder på många håll och efter sommarens krisstöd på 500 miljoner kronor ligger snart en ny miljard redo att delas ut. Ansökningsperioden väntas starta i oktober med fördelning av stöd i november. Först vill Riksidrottsförbundet bara se till att pengarna verkligen hamnar i rätt händer.

”De som behöver mest krisstöd ska få det”
Coronaviruset har orsakat mycket oro och lidande detta året, både på ett mänskligt och ekonomiskt plan. Foto: iStock

Under juni månad delades 500 miljoner kronor ut i krisstöd till landets idrottsföreningar, förbund och distrikt. Nyligen meddelades också att idrottsrörelsen får ytterligare en miljard kronor i förlängt coronastöd 2020. Men först ska man diskutera utfallet och se om stödet verkligen landar där det ska.

Under onsdagen samlar Riksidrottsförbundet referensgruppen för fördelning av stöd och på fredag företrädare för samtliga specialidrottsförbund för en analys kring tidigare krisstöd och eventuella justeringar.
– Det vi kan förbättra kring fördelning ska vi göra för att måna om varandra men också ta ansvar för skattemedel så att de som mest behöver krisstöd ska få det, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet, som inväntar regeringens regleringsbrev kopplat till den nya krisstödsmiljarden.

Bland annat kommer man att diskutera jämställdhetsperspektivet på stödfördelningen och även hur idrottsrörelsen kan säkerställa att ”stöd går till de föreningar som behöver det för att överleva och inte de som fått annan kompensation eller till att exempelvis värva nya spelare för”.

Förhoppningen är att ansökningsperioden kan starta i mitten av oktober, med fördelning av stöd i november. Detta enligt ett pressmeddelande.

Information om idrotten och corona.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden