Dressyr
22 mars 2018 09:26

Rekordmånga i DressagePower GP Tour – följ premiären live

ÅrspremiärLive Arena & DressagePower Grand Prix Tour kickar igång för året med rekordmånga anmälda. Küren sänds live för alla dressyrfans som vill se uppåt 25 svenska ryttare göra upp i första kvalet.

Rekordmånga i DressagePower GP Tour  – följ premiären live
Paulinda Friberg med Di Lapponia T vann förra årets tour. Foto: Roland Thunholm

I helgen startar Live Arena & DressagePower Grand Prix Tour hos Strömsholms Ridsportförening. Kürvinnaren vid varje tävling i touren får 25 000 kronor och vinnaren i finalen får 100 000 kronor.

I premiärens startlista syns just nu 24 namn, bland andra Mads Hendeliowitz, Jeanna Högberg, Lina Dolk, Mattias Jansson och Gunilla Byström.
”Vi har sett ett fortsatt stort intresse och det är flera nya namn som tillkommit till årets tävling, till första kvalet är det dessutom rekordmånga som anmält sig. Detta sporrar oss  till att fortsätta att satsa på power och nytänk i svensk dressyr”, säger Peter Härnstam, projektledare för DressagePower, i ett pressmeddelande.

I år har touren expanderat och det finns fem kvaltillfällen istället för tidigare tre. Det har även tillkommit nya arrangörer: Djursholms Ridklubb, Kimstad Ryttarförening och Borås Fältrittklubb.
”Vi siktar på att förlägga våra tävlingar hos de bästa arrangörerna i landet, men  försöker även få en spridning rent geografiskt sett”, säger Peter Härnstam.

Årets omgångar:
Strömsholms Ridsportsförening 25 mars
Borås Fältrittklubb 13 maj
Everlövs Ryttarsällskap  24 juni
Kimstad Ryttarförening 2 september
Djursholms Ridklubb 16 september
Final: Linköpings Fältrittklubb 28 oktober

Küren går på söndag (prel. tid 12.30)  och sänds via DressagePower TV
Start- och resultatlistor Strömsholm
DressagePowers sida med regler med mera

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden