Avelsnyheter
6 oktober 2019 20:44

Rekordpriser för föl på elitauktion

SWB Equestrian WeeksUnder lördagens elitauktion för hoppstammade hästar slogs det rekord när det gällde snittprisen på föl. Här kan du bland annat se film på kvällens dyraste föl.

Rekordpriser för föl på elitauktion
Good Luck Chuck fick fart på budgivningen direkt. Han var först ut på lördagskvällen och klubbades för 300 000 kronor. Foto: Roland Thunholm

Under lördagskvällen var det premiär för en samarrangerad auktion med SWB och Swedish Selected Horse Sales.

Under kvällen auktionerades både föl och unga hästar ut.

Kvällens högsta bud bland fölen lades på Chacco Blue-sonen Good Luck Chuck som klubbades för 300 000 kr. Nu berättar SWB på sin webbplats att det totalt såldes föl för 2 445 000 kronor under kvällen. Detta gav ett snittpris på 122 250 kronor, vilket är nytt rekord för hoppfölen och ett resultat som står sig väl i jämförelse med liknande auktioner ute i Europa.

Se film på Good Luck Chuck nedan.

För de äldre hästarna blev det däremot en tveksam start och flera av dem ropades åter av sina ägare. Högsta budet gick till Lottie’s Diggi Steve som såldes för 280 000 kr.

SWB och Agria arrangerade även en välgörenhetsauktion då Hansson WL:s segertäcke från Hermés och både gehäng och rosett från GCT-segern i Cannes auktionerades ut. Detta gav 5 000 kronor som oavkortat går till SWB Warm Hearts insamling till kronprinsessan Victorias fond. Denna fondens syfte är att hjälpa barn med funktionsnedsättning eller kronisk sjukdom att få möjlighet att rida och umgås med hästar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden