Hoppning
15 juni 2020 19:53

Resultat från dagens tävlingar i Strömsholm

SM-kval/uppdateradI Strömsholm har det varit hopptävling under söndagen och måndagen. Vissa klasser har varit kvalklasser till SM – och det har varit en hel del "plockepinn".

Resultat från dagens tävlingar i Strömsholm
Enda nollan bland D-ponnyerna satte Fredrica von Celsing och "Dumle". Foto: Privat

En klass som det går att kvala till SM för juniorer i är 1,35-hoppning. 15 av de startande i den klassen på Strömsholm i går, söndag, satte nollan i klassen som hade bedömning A, däribland hemmaryttarna Cornelia Wallenborg, junior, med Manick samt Ebba Danielsson, som tävlar children, och Chopard 19.

När det gäller kval för ponny har det under måndagen gått en klass i Msv B, som räknas som kvalklass till SM. I kategori B vann Elsa Stjernsten och Faithful Bonus med noll fel, i kategori C Anna Svane och Lip´s Limited Edition med fyra fel. Bland D-ponnyerna blev det något av plockepinn. Av 15 startande blev det sex stycken 4-felare, en 8-felare, två på 8 fel och så en på 13 och en på 16 fel. Tre ekipage uteslöts.

Som sista ryttare i kategori D startade Fredrica von Celsing och Carraig Donn – som satte första och enda nollan under klassen, och därmed tog hem segern.
– Det känns jättebra, kul att kunna gå felfritt, det visar att träningen gett resultat. ”Dumle” känns i toppform just nu, säger Fredrica von Celsing.
Hon hade räknat med fler felfria – men säger också att det fanns utmaningar i banan.

– Det är en väldigt liten bana i sig och eftersom man är lite ringrostig efter tävlingsuppehållet kommer hindren fort och det gäller att vara med i svängarna. En linje var extra svår, den tog jag ner med min andra ponny och hann tänka hur jag skulle rida, säger Fredrica von Celsing.

Hon och ”Dumle” är nu kvalade till SM, men morgondagen kan bjuda på ännu en SM-plats. Då startar nämligen Fredrica von Celsing med sin andra ponny, stoet Cash Madness, som i dag hade fyra fel.
– Jag ska försöka sätta andra nollan till SM med henne.

Här finns resultatlistorna från tävlingarna på Strömsholm.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden