Dressyr
4 augusti 2018 15:00

Revanschen – Total Hope och Diod till final

Unghäst-VMDet var besvikelse i svensklägret efter att hingsten Total Hope inte tog sig till 6-åringarnas final på UVM i dressyr genom fredagens kval i holländska Ermelo. Men nu är ekipaget finalklart efter seger i lördagens tröstfinal - och han får sällskap av Diod.

Revanschen – Total Hope och Diod till final
Pernilla André Hokfelt på Total Hope är finalklara på unghäst-VM. Foto: Jenny Schwieler Staaf

– All heder till ryttarna, säger förbundskapten Bo Jenå som är på plats i Ermelo.

I fredagens kval tyckte domarna att Total Hope skulle vara under sig mer och hingsten fick blygsamma 7,72 poäng, något som teamet runt hingsten inte var nöjda med. Det blev en 17:e plats och de tolv bästa gick till final.

I lördagens tröstfinal kom revanchen. De tre bästa får en direktbiljett till söndagens final – och detta tillfälle missade inte Pernilla André Hokfelt. Hon red Total Hope till seger med 8,34 poäng.

Högst siffror fick han för galoppen med 8,8 poäng.

Detta var inte enda lyckan i svensklägret på lördagen för även Diod tog sig till final, riden av finskan Yvonne Österholm.

Diodimg_6704
Yvonne Österholm på Diod tog sig till 6-åringarnas final genom att bli trea i lördagens tröstfinal. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Diod var spänd under fredagens kval men kunde visa sina kvaliteter på ett bättre sätt under tröstfinalen. Det blev en tredje plats och 8,06 poäng.
– Vi tog fram protokollen från gårdagen och tittade på dem och sa att ”vi vet att vi kan bättre”. Sedan hjälptes alla åt för att det skulle bli bättre, säger Bo Jenå som inte kan minnas att det har varit tre svenska ekipage i en 6-årsfinal på UVM tidigare.

Astoria och Jeanna Högberg är redan klara för final i 6-årsklassen. Denna rids i morgon, söndag.

Start- och resultatlistor

Arrangörens webbplats med webb-tv.

Läs om alla svenska ekipage på UVM.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden