Avel
20 mars 2014 07:32

RGB äger årets vinnare

I lördags blev Contador bruksprovsvinnare i hoppning. I framtiden kommer hingsten troligen att tävlas av sin delägare Rolf-Göran Bengtsson. Här berättar Absolute Horses om Contador.

RGB äger årets vinnare
Bruksprovsvinnaren Contador kan bli Rolf-Göran Bengtssons nästa stjärna. Lotta Gyllensten

Contador (f 2009 e Catoki-Leonid uppf Birgit Jörgensen) visades av Christian Schou från danska företaget Absolut Horses på årets bruksprov. Han berättar att de köpte in hingsten i januari 2013.
– Vi såg honom löshoppa och insåg direkt att detta var något speciellt. Han påminner mycket om sin far Catoki som vi känner väl. Contador kommer att få samma galopp som sin far så småningom och han har samma teknik. 

Contador var godkänd för avel i Danmark förra året. Nu har den svenske hoppryttaren Rolf-Göran Bengtsson och hans samarbetspartner Bo Kristoffersen gått in och köpt halva hingsten.
– Vi är alla så glada över segern i bruksprovet. Det blir nog ett glas champagne för att fira nästa gång vi ses allihop, säger Christian Schou.
Hur har Contador varit att arbeta med så här långt? 
– Han har varit lätt att rida in. Första gången han hade ryttare på sig kunde han galoppera på volt i båda varven. Han är med på allt. När man börjar att arbeta med unghingstar brukar de alltid ha någon svag sida, men Contador har varit så enkel att arbeta med. 

Trodde ni att han skulle kunna vinna?
– Man hoppas ju alltid på det bästa och vi trodde att han hade chans att komma i topp. Det är alltid svårt att veta med unghingstar, men han blev ju bättre och bättre under veckan. 

Hur ser hans närmaste framtid ut?
– Han ska stå på station hos Jan Brink på Tullstorp, tillgänglig för svensk avel. Efter avelssäsongen kommer han tillbaka till oss. Då blir det lite vila för honom. På sikt tror vi att han kommer att gå i sin fars fotspår och ta massor av segrar och placeringar i internationell hoppning. 

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden