Fälttävlan
5 juni 2018 13:36

Ribersborgs EM-hinder till Flyinge

Nationellt Flyinge är på god väg att bli centrum för det svenska fälttävlanslandslagets träningar. Ett steg på vägen är att flera av terränghindren som användes av Malmö City Horse Show, bland annat vid EM 2013, har flyttats till Flyinge.

Ribersborgs EM-hinder till Flyinge
Regerande olympiske mästaren, Tysklands Michael Jung, på väg över ett av terränghindren från EM i Malmö 2013. Foto: Roland Thunholm

Det är Malmö Stad som har överlåtit hinderparken från Ribersborgs terrängbana till Riksanläggningarna och Flyinge för att hindren ska användas i utbildningssyfte och på så sätt gynna utvecklingen av svensk ridsport. Det här berättas i ett pressmeddelande från Flyinge.

– Det är en fantastisk möjlighet att få tillgång till en så väl etablerad och i det närmaste unik hinderpark och ligger väl i linje med Flyinges arbete mot att bli ett huvudcentrum för det svenska fälttävlanslandslagets förberedelser inför kommande mästerskap, säger Christina Rosell, vd för riksanläggningarna Flyinge och Ridskolan Strömsholm i pressmeddelandet.

I samband med att hindren har flyttats har också marken för terrängbanan börjat förberedas för att ge bästa möjliga förutsättningar för tävlingar och träningar.

Smygpremiär i höst
I höst bli det smygpremiär av den nya terrängbanan i samband med Breeder’s Trophy och till våren 2019 ska terrängbanan stå klar med hinder upp till och med trestjärnig nivå. Hösten 2019 är det dags för den första tävlingen.

– Vi håller nu på att utveckla arbetsgruppen bestående av personer med mycket stark koppling till och lång erfarenhet av internationell fälttävlan som ska ta det här vidare och skapa förutsättningar för en riktigt bra tränings- och tävlingsmiljö här på Flyinge, förklarar Christina Rosell.

Till nytta för många
– Något som våra studenter och elever på Riksanläggningarna, de svenska landslagen i fälttävlan och övriga fälttävlansryttare i regionen kommer att ha glädje av.

Det finns också planer på att låta övriga nordiska länders fälttävlanslandslag få använda banan.

Internationell fälttävlan var en tradition på Malmöstranden Ribersborg under flera år, med bland EM för både hästar och ponnyer, SM och världscupfinaler. 2015 bröts traditionen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden