Sverige
3 augusti 2020 08:28

Ridklubb lurad vid hästköp

Hästhandel/uppdateradEn ridklubb i Småland har råkat illa ut vid ett hästköp.

Ridklubb lurad vid hästköp
Hästen som köptes skulle användas i ridskoleverksamheten hos Tranås Ridklubb. Arkivbild: Roland Thunholm

Det är Tranås Ridklubb som råkade illa ut vid ett hästköp som gjordes i december förra året.

Detta berättar Tranås Tidning.

Ridklubben köpte en häst av en hästhandlare till sin ridskoleverksamhet, och kort därefter visade hästen upp ett nervöst och otryggt beteende. Efter en vecka hos klubben blev den dessutom sjuk.

Ridklubben ville efter en tid låta köpet gå tillbaka, men detta gick inte säljaren med på. Till slut kom de överens om att en bekant till säljaren skulle köpa hästen för en betydligt lägre summa än den summa som klubben hade köpt hästen för.

Kort därefter upptäckte representanter för klubben att hästen låg ute för försäljning hos hästhandlaren på samma prisnivå som ridklubben hade köpt den för.

En representant för Tranås Ridklubb tror att hästen har vandrat runt bland många ägare tidigare och vill varna andra.

Den person som köpte hästen efter att den varit på ridskolan, säger till Ridsport att hästen aldrig var lämpad för ridskoleverksamhet, och att det fanns en ny köpare på gång, men att denna backade ur efter att ha sett inlägg om hästen på sociala medier.
− Det här är en trevlig häst som bara ska hamna hos rätt ryttare, en privatryttare, säger nuvarande hästägaren till Ridsport.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden