Världen
8 mars 14:05

Ridlärare döms till fängelse efter våldtäkt av minderårig elev

Belgien"Han missbrukade sin auktoritet och sitt förtroendeförhållande som ridlärare.” Det är domarens slutsats efter att ha dömt en ridlärare i Belgien till tre års fängelse efter en våldtäkt av 16-årig elev.

Ridlärare döms till fängelse efter våldtäkt av minderårig elev
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Sandra Nordin Johansson

Det är lokala medier i Belgien som berättar om domen.

När brottet begicks för några år sedan var den manlige ridläraren 29 år och hans elev 16 år. Vid ett tillfälle när elevens häst inte presterade som förväntat fick ridläraren ut flickan i skogen på promenad, och där ska han ha berättat att han hade känslor för henne och manipulerat henne till samlag som hon inte var med på.

Han ska också ha utsatt flickan för press av olika slag samt skickat nakenbilder på sig själv till henne efter våldtäkten.

Nu döms han för våldtäkt till tre års fängelse av en belgisk domstol. Domaren menar bland annat att ridläraren ”visste exakt var och när han skulle överösa henne med uppmärksamhet och han väntade uträknat tills han kunde vidta åtgärder. Han missbrukade sin auktoritet och sitt förtroendeförhållande som ridlärare.”

Förutom fängelsestraffet ska han betala ett skadestånd till flickan på ungefär 55 000 svenska kronor. Han får inte heller undervisa de närmaste fem åren.

Ridläraren var även åtalad för ett sexuellt övergrepp mot en annan elev, men detta åtal friades han från på grund av motstridiga uppgifter.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden