Sverige
29 november 2017 16:00

Ridlärare får tävla i Friends

FriendsSollentuna Ridskolas ridlärare Lovisa Uddmäre rider i Stjärnstafetten i Friends Arena på torsdagskvällen. "Jag trodde det var ett skämt", säger Lovisa Uddmäre om sin reaktion när hon fick reda på det.

Ridlärare får tävla i Friends
Lovisa Uddmäre. Pressbild

23-åriga Lovisa Uddmäre arbetar på Årets ridskola, Sollentuna Ridskola. Nu ska hon rida torsdagens Stjärnstafetten i Friends Arena.
– Vår ridskolechef sms:ade mig och sa att jag skulle rida i Friends Arena och jag svarade haha. Jag trodde det var ett skämt, säger Lovisa Uddmäre på Sweden International Horse Shows webbplats.

I Stjärnstafetten rider fem kändisar i par tillsammans med fem toppryttare som tas ut av sportchef Malin Baryard Johnsson. Lovisa Uddmäre är en av toppryttarna.
– Det känns ju liiiite läskigt förstås, säger hon.

Lovisa Uddmäre började sin karriär på Märsta Ridklubb som barn och fortsatte senare med att gå ridsportgymnasiet på Strömsholm och är utbildad ridlärare. Hon har arbetat på Sollentuna RK, Årets Ridskola 2017, sedan 2015.
– Jag trivs superbra men skulle vilja plugga vidare. Jag vet att jag alltid vill hålla på med hästar men jag vill också utvecklas som människa, säger Lovisa.

Årets kändisar i Stjärnstafetten är:
Jennifer Bratt, youtube-profil
Dogge Doggelito, rappare och artist
Camilla Kvarntoft, programledare
Linda Bengtzing, sångerska
Nicke Borg, sångare i Backyard Babies

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden