Sportnytt
6 mars 2020 06:03

Ridlärare från Umeå fick kungligt stipendium

BelönadRidläraren Sara Långström från Umeå är en av sju idrottsledare som i år fick ta del av ett kungligt stipendium. ” Jag visste inte om att min chef hade sökt stipendiet år mig, och blev helt chockad när jag fick beskedet” säger Sara.

Ridlärare från Umeå fick kungligt stipendium
Sara Långström, ridlärare i Umeå, har fått ett kungligt stipendium. Foto: Jenny Nyström

Stipendiet kommer från Prins Bertil och Prinsessan Lilians idrottsstiftelse, med ändamål att främja svensk idrott genom stipendier till ledare och instruktörer för vidareutbildning.

Sara Långström arbetar som instruktör hos Umeå Ryttarförening på Hippologum, och är på väg att utbilda sig till ridlärare level 2. I grunden är hon förskolepedagog.

− Jag fick besked under förra året att jag fått stipendiet, och då visste jag inte att min chef hade sökt det åt mig, säger Sara Långström.

Tidigare den här veckan var det högtidlig stipendieutdelning på Kungliga slottet i närvaro av prins Carl Philip, men Sara valde att inte åka dit.
− Jag håller på att läsa en kurs för att ta hästskötarexamen, och hade missat den kursen om jag hade åkt dit, säger Sara Långström, som hoppas få ett annat tillfälle att träffa prinsen.

Stipendiesumman är på 8 000 kronor.

− De kommer väl till pass eftersom det blir en del långa resor till utbildningen. Och jag är verkligen inspirerad att utbilda mig till ridlärare, säger Sara Långström.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden