Världen
31 december 2016 16:15

Ridponnyhingsten Pippin´s Pride till salu för miljonbelopp

Den holländske ridponnyhingsten Pippin's Pride AT är till salu. Den blott sexårige hingsten med bland annat Verona's Bo-Gi och Vita Nova's Hanassie i härstamningen har en prislapp på 1,5-2 miljoner kronor.

Ridponnyhingsten Pippin´s Pride till salu för miljonbelopp
Pippin´s Pride AT är till salu för miljonbelopp

Eurodressage skriver att Pippin’s Pride AT (holländsk ridponnyhingst f-10 e Wengelo’s Ricardo u Orchard Orange Pippin e Aester El Nino) är till salu. Den avelsgodkända hingsten har startat sin karriär på ett lysande sätt och har blivit Hollands bästa ungponny i dressyr tre år i rad: som 4-, 5- och 6-åring.

Pippin’s Pride har en spännande härstamning sett ur svensk synvinkel. I härstamningen har han inte mindre än tre hingstar som verkat i den svenska ridponnyaveln: Farfar Coelenhage’s Purioso RP 188, mormorsfar den nyligen bortgågne Verona’s Bo-Gi RP 134 och morfarsfarfar Vita Nova’s Hanassie RP 153. Se hela härstamningen här.

Kimberly Pap som ridit Pippin’s Pride fyller 17 nästa år och därför är det dags för hingsten att hitta en ny ryttare. Prislappen är enligt Eurodressage satt till ett belopp någonstans mellan 1,5 och 2 miljoner kronor. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 116 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-