Sverige
29 april 14:41

Ridskola utan foder efter brand

BrottHageby Ridklubb och ridskola har för andra gången inom några år drabbats av en misstänkt anlagd brand. Nu är en av klubbens utmaningar att få fram foder till hästarna.

Ridskola utan foder efter brand
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Istock

Det var Hageby ridskolas hösilagebod som brann ner till grunden under natten till lördagen. Detta berättar flera medier.

– De ringde mig vid 04.15 och sa att det brann. Tack och lov var det inte i stallet den här gången, säger ridskolechefen Lotta Johnsson till Norrköpings tidningar och hänvisar till 2019 då själva stallet brann.

Räddningstjänsten som var på plats i natt kunde bara konstatera att byggnaden var övertänd och koncentrerade sig på att förhindra att stallet, som bara ligger ett 20-tal meter därifrån, skulle fatta eld.

Nu står ridklubben utan hösilage till sina hästar och en annan ridklubb i Norrköpings kommun har bidragit med några balar. Hageby Ridklubb har också gått ut och bett allmänheten om hjälp.

En lastbil och en traktor förstördes också i samband med branden. Under natten brann det också på andra ställen i Norrköpingsområdet.

Ridklubben har även haft andra säkerhetsproblem, så som vandalism.

Ingen häst eller människa kom till skada i branden som polisen utreder som misstänkt mordbrand.

Kolla in de dramatiska bilderna från P4 Östergötland.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden