Världen
2 januari 2018 11:17

Ridskola utsatt för vandalism

Utsläppta hästarUnder nyårsnatten utsattes en ridskola i Danmark för vandalism när fyra ungdomar valde att hålla sin nyårsfest där. Ett femtontal hästar släpptes lösa och flera hästar är allvarligt skadade efter händelsen.

Ridskola utsatt för vandalism
Flera hästar skadades vid en ridskola i Danmark när fyra ungdomar släppte ut dem under nyårsnatten (bilden har inget samband med texten). Foto: Jeanette Flensburg

Flera danska nyhetssajter skriver om händelsen vid Stenbjerggaard Rideskole i danska Espergærde som utspelade sig under nyårsnatten. Fyra ungdomar som hade fest i närheten valde att fortsätta sitt festande på ridskolan, berättar bland annat Ridehesten.

I ridhuset fanns tre ponnyer som vanligtvis går på lösdrift, men som placerats i ridhuset under nyårsnatten för att inte skrämmas av fyrverkerier. Ungomdarna tog sig en ridtur på ponnyerna innan de släppte ut dem ur ridhuset, där de skrämda och uppjagade stack iväg.

Ungdomarna släppte även ut två stora hästar från ridskolan innan de begav sig till privatstallet där de släppte ytterligare ett tiotal hästar och ponnyer. Alla utsläppta hästarna kunde så småningom fångas in men flera har fått allvarliga skador i turbulensen. Två av hästarna uppges stå på smärtstillande medel och veterinären har fått skära bort en lös hudflik på en av hästarna.

Under sin ridning skickade ungdomarna meddelanden på Snapchat. En av ridskolans elever uppmärksammade detta och larmade ridskolechefen om händelsen. Två av ungdomarnas identiteter är kända, men de två andra söker man fortfarande uppgifter om.

Bilder på några av hästarna efter händelsen finns på TV2.dk.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden