Sverige
19 november 2020 16:48

Ridskolans ridhustak blåste av

OlyckaDe hårda vindarna under natten och morgonen fick ridhustaket på Upplands-Bro Ryttarförening att blåsa sönder. Nu tvingas ridskolan hålla stängt medan röjningsarbetet pågår.

Ridskolans ridhustak blåste av
En privatryttare och dennes häst befann sig i ridhuset när yttertaket släppte. Båda klarade sig dock oskadda. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Det var vid 8-tiden på torsdagsmorgonen som yttertaket på ridhuset släppte.

– Delar av yttertaket har blåst av, det är ungefär sjuttio meter långt, säger Olle Tunå, en av grundarna till ryttarföreningen till Mitt i.

Verksamhetschefen Åsa Torninger säger till SVT att ridskolans personal precis hade släppt ut ridskolans hästar när det plötsligt smällde till i ridhustaket, där en privatryttare då befann sig. Hon beskriver det hela som chockartat.

– Ja, faktiskt. Men vi har jättebra personal och kommun som sluter upp. Men vinden är fortfarande så stark att jag inte tror att det kommer något nytt tak nu, säger hon till SVT som varit på plats och filmat förödelsen.

Varken hästar eller människor kom till skada, ridskolan meddelar däremot i sociala medier att man tvingas hålla stängt under hela torsdagen då röjningsarbetet pågår.

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden