Sverige
12 november 2020 15:46

Ridsport ökar i alla kanaler

Stolt redaktionCoronaåret 2020 har inneburit en prövning för oss alla. Ridsport gläds därför extra mycket åt det faktum att ni blir allt fler som vill läsa oss – både i print och digitalt. Sedan årsskiftet har antalet prenumeranter ökat med 15 procent och antalet följare i sociala medier ökar stort.

Ridsport ökar i alla kanaler
Antalet prenumeranter på Ridsport växer med vindens hastighet. Foto/montage: Mattias Lundgren

– Det är fantastiskt att antalet prenumeranter har ökat under året i en tid som på många vis är ur led. Jag tror att vi lyckats hitta rätt recept både i den tryckta tidningen och digitalt, både när det gäller sajten och i våra sociala kanaler, säger Susanne Tornberg, vd och tf ansvarig utgivare för Ridsport.

– Att hitta balans i nyhetsbevakning av sport och avel, analyser och mer djupa, riktigt nördiga  reportage är nyckeln, fortsätter hon.

Växer stort i sociala medier

Ett ökat engagemang syns också tydligt i Ridsports sociala kanaler där följarskarorna växt rejält senaste halvåret.

– Vi har en nära och förtrolig kontakt med våra läsare och följare på Instagram och Facebook där många kommenterar artiklar och också kommer med värdefulla nyhetstips dygnet runt, säger Ridsports webbchef Lina Nydahl.

Sport och avel är Ridsports signum i  bevakningen. Under vårens långa tävlingsuppehåll tog redaktionen en rad nya grepp i bevakningen av ridsporten.

Vi sjösatte flera spännande serier på sajten, inte minst Avsuttet, som blev en stor succé. Läsarna fick en annan inblick i många av våra toppryttares vardag och vi märkte också att ryttarna själva uppskattade att få lite andra frågor än de vanligtvis får i sportsliga sammanhang, säger Lina Nydahl.

Digital utveckling

På Instagram har våren bjudit på en rad livesändningar, webbinarier och även så kallade take overs, där inbjudna ryttare som Cecilia Bergåkra och André Brandt delat med sig av sin vardag under tävlingsuppehållet.

– Pandemin är rakt igenom fruktansvärd, men har utan tvivel bjudit på en digital utveckling som heter duga. Med den i ryggsäcken känner vi oss hoppfulla inför 2021 och en rad spännande nyheter för våra prenumeranter framförallt, säger Susanne Tornberg.

I senaste numret av Ridsport skrev vi om en 12-procentig ökning, redan en och en halv vecka efter tryck visar systemet att den dagsaktuella siffran nu hunnit bli 15 procent.

– Det är galet bra! För mig är det otroligt viktigt att vi delar korrekta siffror som vi kan visa upp och stå för. Att det går i den här riktningen är helt fantastiskt ett år som detta, säger Susanne Tornberg.

Vi vill gärna veta vad du tycker om tidningen och vad du vill läsa mer om! Skicka oss ett mejl eller meddelande via de sociala kanalerna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden