Ridsport Play
30 september 2021 17:53

Ridsport Play: ”Ser att man vill tysta kritiska röster”

Safesport SwedenSafesport Sweden engagerade sig nyligen i fallet med den avstängda dressyrdomaren My Jeppsson Lindkvist, som skrivit i en Flashbacktråd om sexuella övergrepp. Samtidigt har Svenska Ridsportförbundet sagt att man inte kan agera mot den våldtäktsanklagade elitryttaren. Ridsport har intervjuat Johan Peterson Aldergren, en av Safesport Swedens grundare. Se filmversionen här – inom kort kommer även en längre poddintervju.

Ridsport Play: ”Ser att man vill tysta kritiska röster”
Johan Peterson Aldergren, ordförande i Safesport Sweden, är starkt kritisk till Svenska Ridsportförbundets hantering av My Jeppsson Lindkvist och hennes fall. Hör honom berätta i en längre poddintervju. Foto: Susanne Högdahl

Safesport Sweden vill verka för att förebygga, motverka och förhindra missförhållanden inom den svenska idrotten. Organisationen bildades i våras och framtidsvisionen är att uppnå en liknande status i Sverige som US Center for Safesport har i USA. Safesport Sweden engagerade sig nyligen i den omtalade avstängningen av dressyrdomaren My Jeppson Lindkvist, som pekat ut ridsportprofiler i en tråd om sexuella övergrepp på Flashback.

Ridsports reporter Susanne Högdahl har träffat och intervjuat Johan Peterson Aldergren, som är en av initiativtagarna till Safesport Sweden. Han kommenterar bland annat behovet av att lyfta hanteringen av övergrepp utanför idrottens egna förbund. Se den korta filmade versionen här under. Inom kort kan du även lyssna till en lång poddintervju, där Johan Peterson Aldergren fördjupar sig i problematiken kring övergrepp och andra missförhållanden inom idrotten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden