Sport
26 juli 2012 17:55

Ridsportarenan är redo

OS-arenan för ridsportgrenarna, ett mästarprov i hållfasthetsberäkning, är nu redo. Se bilder från det spektakulära bygget som bland annat bärs upp av stöttor.

Ridsportarenan är redo
Vackert inbäddad i grönska ligger nu OS-arenan redo. © Fotograf Jan Gyllensten AB,

Vackert inbäddad i grönska vid foten av Greenwich-observatoriets kulle med Londons centrala delar som bakgrund, ligger nu OS-arenan redo. 

Men vägen till en färdig ridsportarena har varit lång och har stora likheter med ett mästarprov för konstruktörer i hållbarhetsberäkning. Platsen där arenan ligger är allt annat än platt och sluttar en hel del. Detta har gjort att man inte kunnat lägga underlaget direkt på marken, utan sandunderlaget ligger på ett golv som bärs upp av stöttor. Längden på stöttorna som bär upp tonvis med sand, varierar beroende på underlagets lutning.

Läktarna för 23.000 åskådare når på sina högsta punkter cirka 30 meters höjd och är ett mobilt läktarsystem, helt byggt av monteringsbara rör i aluminium som stöttar och stadgar varandra. Tjockleken på rören är cirka 8 centimeter och allt påminner mest om ett gigantiskt spindelnät.
Förhoppningsvis hade läktarnas konstruktör med beröm godkänt i sitt mästarprov.

Ridsport-OS är klart att starta!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 112 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-