Blogg
4 maj 2012 08:16

Ridsportens egen Top Gear

Stina har surfat runt och hittat brittiska klipp som gav henne en idé om en ny tv-show. Nu återstår bara de praktiska bitarna....

För ett par veckor sedan avgjordes Grand National i England. När loppdagen summerades kunde man räkna till två avlidna hästar, ytterligare två skadade och en jockey som säkert förbannade dagen då målfotot uppfanns. Loppet var så jämnt att det hade ansetts som dött om det inte varit för fotot. Vann gjorde i alla fall Neptune Collonges, första skimmeln först i mål på 65 år.

Som uppvärmning för TV-tittare inför Grand National gjorde James May från Top Gear (TV-program om bilar) ett inslag om riktiga hästkrafter. Då snackar vi inte Ferraris eller Bugatti Veyron här inte, utan fantastiska, fascinerande fullblod. Fylld med coola vinklar och riktigt påkostad produktion är klippet väl värt att se.

Tänk så hade det funnits hästprogram med budgeten som Top Gear har? Har ni sett avsnittet där de ska testa en Ford Fiesta och avslutar med att se hur bra den hade varit vid en militär landstigning. Inte? Här har du chansen! Det måste kostat hur mycket som helst.

Tänk er den här idén till en ny tv-show: Vi gör fem kloner av en riktigt fantastisk häst (varför inte Totilas) och delar ut dem till de främsta ryttarna i världen. Sedan kan man följa hur det går och hur de olika ryttarna gör. Ja, det skulle vara ganska dyrt. Ja, det krävs lite planering och en hel del tid. Men vad bra TV det skulle kunna bli!

Som alltid, har du något du sett på nätet som förtjänar att ses av fler? Tipsa mig!

Hingstar Online

Just nu 127 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar