Ridsport Play, Veterinärt
20 februari 2021 18:55

Ridsport Play: Bli en bättre hästägare med vår serie Friskare hästar

Tema rehabI Ridsports serie Friskare hästar riktar vi strålkastarna mot kunskap och fakta som gör dig till en bättre hästägare och din häst mer hållbar. I det här avsnittet– 26 minuter om rehab – möter du personal, patienter och hästägare på Mälaren Hästklinik i Sigtuna. Veterinära råd blandas med konkreta övningar som du kan börja arbeta med direkt.

Ridsport Play: Bli en bättre hästägare med vår serie Friskare hästar
I Ridsports serie Friskare hästar bjuds på en rad handfasta tips som gör dig till en bättre hästägare. Foto: Joakim Kromnér

– Det finns ingen revolutionerande behandling som löser allting. Däremot är jag övertygad om att det är just rehabilitering som kommer göra störst skillnad för hästarna framöver, säger Axel Wallman, veterinär på Mälaren Hästklinik, där rehabövningar är en självklar del i hemgångsråden – både efter en skada och i friskvårdssyfte.

– Rehabilitering efter en skada måste följa en tydlig plan. Men när hästen sedan är friskförklarad är det väldigt bra att fortsätta med övningar, som ren friskvård, det mår alla hästar bra av, säger han.

I det här avsnittet möter du hästägaren Malin Fredriksson som tillsammans med Axel Wallman och sjukgymnasten Cajsa Ericson på Mälaren Hästklinik fått hästen Flora tillbaka i träning efter en allvarlig skada.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden