Ridsport Play, Veterinärt
20 februari 2021 18:55

Friskare hästar fokus i ny serie

Tema rehabI Ridsports nya serie Friskare hästar riktar vi strålkastarna mot kunskap och fakta som gör dig till en bättre hästägare och din häst mer hållbar. I premiäravsnittet – 26 minuter om rehab – möter du personal, patienter och hästägare på Mälaren Hästklinik i Sigtuna. Veterinära råd blandas med konkreta övningar som du kan börja arbeta med direkt.

Friskare hästar fokus i ny serie
I Ridsports nya serie Friskare hästar fokuserar vi på vad du som hästägare och ryttare kan göra för att få en hållbar sund häst - oavsett om den används för tävling eller nöjesridning. Foto: Joakim Kromnér

– Det finns ingen revolutionerande behandling som löser allting. Däremot är jag övertygad om att det är just rehabilitering som kommer göra störst skillnad för hästarna framöver, säger Axel Wallman, veterinär på Mälaren Hästklinik, där rehabövningar är en självklar del i hemgångsråden – både efter en skada och i friskvårdssyfte.

– Rehabilitering efter en skada måste följa en tydlig plan. Men när hästen sedan är friskförklarad är det väldigt bra att fortsätta med övningar, som ren friskvård, det mår alla hästar bra av, säger han.

I det första avsnittet möter du hästägaren Malin Fredriksson som tillsammans med Axel Wallman och sjukgymnasten Cajsa Ericson på Mälaren Hästklinik fått hästen Flora tillbaka i träning efter en allvarlig skada.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden