Ridsport Play, Veterinärt
13 mars 2021 18:55

Ridsport Play: Full koll på munhälsa

Tema munI det tredje avsnittet av Friskare hästar bjuder veterinär Cecilia Ekeberg på Mälaren hästklinik på en diger genomgång av hästens mun. Vilka bett anser egentligen veterinären vara bäst för hästen? Och vad behöver du tänka på om skadan ändå uppstår? Det är några av frågorna som varvas med en rad handfasta tips som ger din häst en bättre munhälsa.


Ridsport Play: Full koll på munhälsa
Hästens mun, tänder och bettrelaterade skador är ämnen som avhandlas i det nya avsnittet av Ridsports veterinärserie Friskare hästar med programledare Sandra Nordin Johansson som ciceron. Foto: Joakim Kromnér

I de första avsnitten av Friskare hästar har vi djupdykt i både rehabdjungeln och den viktiga dagliga visiteringen. I det tredje avsnittet riktar vi strålkastaren mot munnen. Ett område på rid- och körhästen som dagligen utsätts för påverkan av både bett och huvudlag och som dessutom behöver fungera för att hästen ska kunna tillgodogöra sig fodret på rätt sätt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden