Sport
19 augusti 2016 07:00
Ridsportplus

Ridsports fem finalfavoriter

I dag ska det avgöras vem som tar det individuella OS-guldet i hoppning. Ekipagen börjar om på noll och vad som helst kan hända! Här listar Ridsports Annelie Frank sina fem favoriter inför finalen.

Ridsports fem finalfavoriter
Han är regerande världsmästare och regerande Europamästare. Hollands Jeroen Dubbeldam kommer satsa allt för att bli olympisk mästare också, tror Ridsports Annelie Frank. BILDBYRÅN

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Hollands Jeroen Dubbeldam och Zenith gjorde ett helt fantastiskt VM 2014. Och ett lika fantastiskt EM 2015. Det blev dubbla guld båda gångerna. Det borde inte kunna gå att lägga till ett OS-guld i den sviten. Och i ärlighetens namn har ekipaget inte sett fullt så stensäkert ut i Rio. Men ändå… Dubbeldam är en så skicklig ryttare som verkligen har visat att han kan vara som allra, allra bäst exakt de där 80-90 sekunderna det tar att rida en mästerskapsbana. Zenith ska säljas efter OS så dagens final är ekipagets sista show tillsammans. 

  Sveriges Peder Fredricson och All In är i storform och ekipaget på allas läppar i Rio. Det är inte bara i Sverige han har fans – läs vad brittiska Horse & Hound skriver.

  All In har gjort allt i OS så lätt, så lätt och Peder Fredricson har ett enormt fokus. Blir det omhoppning om medaljerna vet vi att All In kan vara snabb. 

  Kanadas Eric Lamaze knep guldet före Rolf-Göran Bengtsson i Hongkong 2008. Nu är han den ende som har klarat sig igenom tre OS-rundor i Rio utan några fel. Han tillhör säkert dem som tycker det är trist att tävlingen börjar om från noll i finalen med sin Fine Lady 5. En ryttare med en enorm vinnarskalle på en mycket kapabel häst. 

   Se när Eric Lamaze tog OS-guld med legendariske Hickstead i Hongkong 2008. 

  Tysklands Meredith Michaels Beerbaum och SWB-valacken Fibonacci finns också med på min favoritlista. Visst – jag är lite färgad av att jag tycker att det skulle vara kul med en SWB-häst på OS-pallen. Men ekipaget har stor kapacitet och ryttaren har varit med förr. Det kommer bli riktigt stora hinder i finalen men inga hinder verkar vara för stora för Fibonacci. 

  USA:s Kent Farrington är Ridsports femte favorit inför finalen. Han finns med bland de fyra bästa efter de tre kvalomgångarna tillsammans med Voyer. Ekipaget är det enda som har utstrålat samma lätthet som Fredricson/All In. Har du inte koll på vem han är? Läs mer här.

  Start- och resultatlistor

  Så här går OS i hoppning till

  Läs allt om OS här

  Gilla Ridsport på Facebook för att få upp vad som händer i Rio i ditt flöde. 

  Missa inte alla Ridsports Rio-bilder på Instagram

  Följ också vårt Twitterflöde, tidn_ridsport. 

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden