Hoppning
16 februari 2016 14:37

RIN friar Douglas Lindelöw

Douglas Lindelöw kan pusta ut. Riksidrottsnämnden anser inte att det är bevisat att han hanterade sin häst på ett otillåtet sätt vid en tävling i höstas och upphäver därför hans avstängning.

RIN friar Douglas Lindelöw
Douglas Lindelöw frias från anklagelserna.

I höstas slog beskedet från Svenska Ridsportförbundets disciplinnämnd ner som en smärre bomb i ridsport-Sverige. Den 25 november stängdes Douglas Lindelöw av från all tävling, då Svenska Ridsportförbundets disciplinnämnd dömde honom till två månaders avstängning på grund av hans hantering av en 7-årig häst vid enstart i 1,30-klass hos Helsingborgs FRK.

Douglas hade bland annat sju vittnen som talade till hans fördel och dagen efter beslutet överklagade Lindelöw domen till Riksidrottsnämnden. Den beslutade att Douglas återigen fick tävla i väntan på ett nytt beslut, som nu alltså har kommit.

Beslutet innebär att Douglas Lindelöw avstängning är upphävd. Riksidrottsnämnden anser inte att det är bevisat att Douglas hanterade sin häst på ett otillåtet sätt under tävlingen på Helsingborg Fältrittklubb i september förra året och i sitt skriftliga beslut lutar de sig bland annat på flera vittnens berättelser.

Douglas om tankarna efter beslutet: ”En form av upprättelse”

Beslutet i sin helhet.

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar