Hoppning
16 mars 12:00

Rodrigo Pessoa leder irländarna mot Göteborg

Inför årets EM leds de irländska hoppryttarna av ett tungt namn. Flerfaldige OS-medaljören Rodrigo Pessoa siktar på irländska topplaceringar i Göteborg.

Rodrigo Pessoa leder irländarna mot Göteborg
Rodrigo Pessoa ska leda de irländska hoppryttarna. Första målet blir EM i Göteborg.

Brasilianska toppryttaren Rodrigo Pessoa, 40, har utsetts till ”Senior High Performance Director” (lagledare) för de irländska hopplaget, meddelar Horse Sport Ireland. Rodrigo Pessoa är en av världens mest framgångsrika hoppryttarna i modern tid. Ett OS-guld, två OS-brons, tre raka VM-guld med Baloubet du Rouet och mer än 70 Grand Prix-segrar på toppnivå har han i bagaget.

Horse Sport Ireland berättar om Rodrigo Pessoas starka band till irländsk hoppning, framförallt genom Rodrigos far, Nelson Pessoa, som genom åren ridit ett flertal irländska sporthästar. Bland annat Special Envoy som Nelson år 1991 tog en andraplats i världscupfinalen i Götebog med. Den irländska hästen togs sedan över av Rodrigo och ekipaget har bland annat en OS-placering.

”Jag ser fram emot att arbeta med dessa begåvade ryttare och hästar inom en snar framtid”, säger Rodrigo Pessoa om uppdraget till Horse Sport Ireland.

Som första sikte nämner han EM i Göteborg, där Rodrigo Pessoa önskar att han har ett starkt lag med sig som kan kämpa om topplaceringar. Därefter är hans uppgift att fokusera på planeringen av tävlandet under kommande år med sikte på OS i Tokyo 2020. Pessoa kommer bland annat ha ansvar för planering, övervakning och urval för det irländska hopplagets deltagande vid EM-, VM- och OS-tävlingar.

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar