Dressyr
22 oktober 2022 21:03

Rödvit GP-dominans – svenskarna vidare till küren

Världscupen i dressyrDet var ingen som kunde rå på VM-guldlaget, eller Andreas Helgstrand, i lördagens Grand Prix vid världscupmeetinget på Vilhelmsborg i danska Århus. Både Jacob Nörby Sörensen och Johanna Due-Boje är dock vidare till söndagens världscupkür.

Rödvit GP-dominans – svenskarna vidare till küren
Carina Cassøe Krüth och Heiline’s Danciera tog hem lördagens Grand Prix-seger. Foto: FEI/Christophe Taniere

Det var idel rödvitflaggade ryttare i toppen när Grand Prix-klassen var till ända på lördagkvällen. Vann gjorde Carina Cassøe Krüth med Heiline’s Danciera på 77,079 procent. Tvåa var VM-guldlagkamraten Nanna Merrald Rasmussen med Blue Hors St Schufro på 74,065 procent. Andreas Helgstrand och Jovian red in på tredjeplatsen med 74,579 procent medan Daniel Bachmann Andersen blev fyra med Zippo M.I. på 74,079 procent.

Bästa svensk blev Jacob Nörby Sörensen med Sheeran som slutade elva på 69,368 procent. Johanna Due-Boje och Mazy Klövenhöj slutade på fjortonde plats med 68,210 procent. De 15 bästa i klassen får rida världscupküren på söndagen, vilket innebär att bägge svenskarna är vidare.

Resultat FEI Grand Prix

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden