Hoppning
14 juli 2019 09:02
Ridsportplus

Rolf-Göran Bengtsson och Oak Grove’s Carlyle mot nya höjder

Falsterbo Horse ShowTidigare världsettan Rolf-Göran Bengtsson har inte hittat någon ny stjärna efter Casalls pensionering. Men på senare tid har 11-årige Oak Grove’s Carlyle börjat ta för sig mer och mer. "Kanske kan han bli en mästerskapshäst, men det är enormt stor konkurrens om platserna," säger Rolf-Göran Bengtsson som plockade placering efter placering i Falsterbo.

Rolf-Göran Bengtsson och Oak Grove’s Carlyle mot nya höjder
Rolf-Göran Bengtsson. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Rolf-Göran Bengtsson och 11-årige Oak Grove’s Carlyle (HOLST val e Casall-Corrado I, uppf Sofino S.C., St. Vith/Recht, äg Gestüt Eichenhain) har varit ett ekipage sedan 2015.

Han är kapabel att hoppa stora hinder, han är försiktig och ärlig. Rolf-Göran Bengtsson om Oak Grove’s Carlyle.

På fredagen blev ekipaget fyra i Falsterbos femstjärniga Grand Prix-hoppning efter två felfria rundor där valacken bjöd på fin hoppning.
– Men han är inte så snabb, jag kunde inte göra så mycket mer än vad jag gjorde, säger Rolf-Göran Bengtsson.

– Men han är kapabel att hoppa stora hinder, han är försiktig och ärlig.

Den Tysklandsbaserade 57-årige ryttaren har vunnit Falsterbos Grand Prix två gånger tidigare, tagit OS-silver, EM-guld och varit en hyllad stjärna i många år. Den tidigare världsettan har dock haft svårt att hitta en efterträdare åt sin tidigare stjärna Casall som pensionerades från tävlingsbanorna för två år sedan. Men Oak Grove’s Carlyle har tagit små steg framåt i karriären på senare tid.

Han vann både femstjärniga Gothenburg Trophy under tävlingarna i Scandinavium i april och  en 1,50-klass på det trestjärniga meetinget i samband med Danish Warmblood Stallion Show i Herning i mars.

Vill till toppen igen

Rolf-Göran Bengtsson har varit tydlig med att han tillbaka till den absoluta toppen igen, och just nu är Oak Grove’s Carlyle den som är närmast att ta honom dit.

– Kanske kan han bli en mästerskapshäst, men det är enormt stor konkurrens om platserna nu när det finns så många starka svenska ryttare, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Ridsport
Rolf-Göran Bengtsson och Oak Grove’s Carlyle i Grand Prix-hoppningen där de blev fyra. Foto: Roland Thunholm

Rolf-Göran Bengtsson har ytterligare en häst som smyger med uppåt i klasserna. Det är Ermindo W (KWPN f 2009 e Singapore-Carinjo, uppf A.P. de Wit, äg Stall Bengtsson GmbH/Nielsdotter AB) som i lördagens 1,50-klass i Falsterbo blev åtta, i torsdagens 1,45-hoppning tog en 13:e placering och blev sexa på samma höjd på fredagen.
– Han kommer mer och mer men är inte så rutinerad än, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Skadad Crunch

I stallet finns också Crunch 3 (HOLST hingst f 2008 e Clarimo-Canturo, uppf Kuehl Miriam, äg Verband D.Züchter Des Holsteiner Pferdes). Hingsten har dock varit skadad en tid.

–  Jag har också några yngre hästar som är sju och åtta år, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Vad som händer med förstahästen Oak Grove’s Carlyle den närmaste tiden är i nuläget oklart.
– Jag gör en plan efter Falsterbo, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden