Hoppning
9 januari 2018 10:22

Rolf-Göran enda svensk till årets första femstjärniga

SäsongsstartÅrets första femstjärniga hoppning står för dörren. Rolf-Göran Bengtsson ska försvara de svenska färgerna på tävlingen där Casall för ett år sedan inledde sin sista säsong med seger.

Rolf-Göran enda svensk till årets första femstjärniga
Rolf-Göran Bengtsson gör årspremiär i Basel.

Rolf-Göran Bengtsson höll i helgen clinics i Linköping och Umeå. Nu byter han de svenska ridklubbarna mot den internationella hetluften och gör årsdebut efter drygt tre veckors tävlingspaus. Han är enda svenska ryttaren på de femstjärniga hoppningarna i Basel och just där har han flera gånger slagit till förut, inte minst med Grand Prix-seger med Casall 2014.

Förra året startade Casall och Rolf-Göran upp sin sista gemensamma säsong i just Basel genom att vinna 1,55. Enligt den nuvarande listan kommer Rolf-Göran den här gången till tävlingarna med Oak Grove’s Carlyle, Spring Dark och Yajamila.

Som så många gånger förr styr flera av världens bästa ryttare mot Schweiz och bland de topprankade finns Harrie Smolders, Kevin Staut och Maikel van der Vleuten. Publiken får även se en lång rad hemmaryttare, som Steve Guerdat och Martin Fuchs. Tävlingarna inleds på torsdag och avrundas med Grand Prix på söndag.

Start- och resultatlistor
Livsändning
Ryttare och hästar

180108rgbcasallbasel
Så här såg det ut förra året i Basel när Casall och Rolf-Göran vann 1,55- Foto: CSI Basel

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-