Hoppning
23 mars 2020 14:12

Rotterdam ställer in Nations Cup – Aachen oklart

CoronasmittanI förra veckan ställdes Nations Cup-premiären i franska La Baule in, nu kommer nästa dråpslag för serien. Även Rotterdam ställs in – medan stortävlingen i Aachen som går av stapeln tre veckor innan ännu inte lämnat något annat besked än att förberedelserna fortgår.

Rotterdam ställer in Nations Cup – Aachen oklart
Stortävlingen CHIO Aachen är en av årets absoluta höjdpunkter för Europas toppryttare. Foto: CHIO/Michael Strauch

Nations Cup-premiären i franska La Baule skulle ha ägt rum den 14-17 maj, men ställdes i förra veckan in med hänsyn till coronasmittan och rådande restriktioner i Frankrike. Nu ställer även Rotterdam in den 18-21 juni och därmed är det fem Nations Cup-tävlingar kvar i den europeiska divisionen inför Nations Cup-finalen i Barcelona i början av oktober.

Schweiziska St Gallen och polska Sopot ligger före Rotterdam men har än så länge inte lämnat några besked om att ställa in. De femstjärniga tävlingarna i tyska Aachen den 29 maj-7 juni med bland annat Rolex Grand Slam har inte heller aviserat några förändringar med avseende på coronasmittan.

FEI har ögonen på serien men vad som kommer att hända med Nations Cup i takt med att fler och fler tävlingar ställs in är oklart.

Nations Cup – tävlingskalender 2020

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden