Sportnytt
29 september 2017 12:55

Runsten prisar ung förebild på Elmia

På Elmia Scandinavian Horse Show i oktober delas för första gången priset Runsten Equestrian Promoting Talent ut. Det är ett pris som ska gå till en ung hoppryttare som både är en förebild och som visat extra kämpaglöd.

Runsten prisar ung förebild på Elmia
En ung hoppryttare som både haft sin bästa framgång under året och är en god förebild som visat extra kämpaglöd har chans att vinna ett nyinstiftat pris under Elmia i år. Roland Thunholm

”Syftet med att dela ut priset är ytterligare ett steg fram i Runsten Equestrians satsning på unga begåvade ryttare säger Per Dahlgren”, tävlingsledare, Runsten Equestrian Games i ett pressmeddelande.

Priset baseras på de sportsliga framgångarna och kommer ska gå till någon som lyckats kvalificera sig till Elmia Scandinavian Horse Show i någon av de fyra klasserna för unga ryttare – juniorer, young rider, children eller ponny.

Utses av jury
En jury från Runsten Equestrian tar fram nomineringarna och gör även den slutliga bedömningen av segrare under tävlingsdagarna på Elmia Scandinavian Horse Show mellan den 25-29 oktober. Nomineringarna baseras på de kriterier Runsten Equestrian särskilt vill uppmärksamma – en ung ryttare som både haft sin bästa framgång under året och är en god förebild som visat extra kämpaglöd.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden