Världen
7 december 2017 12:14

Runt 30 hästar döda i Kalifornien

BränderBränderna som härjar i Kalifornien har tvingat tusentals människor att lämna sina hem. Likaså har många hästar evakuerats. Nu kommer även rapporter om ett stall där runt 30 hästar miste livet.

Runt 30 hästar döda i Kalifornien
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Istock

De senaste dagarna har rapporterna duggat tätt om hur människor evakueras för att komma undan lågorna i Kalifornien. Hundratals skolor håller stängt och tusentals brandmän kämpar mot branden. Mer än 40 000 hektar mark har eldhärjats enligt CNN:s senaste uppdatering och ”brush burning index” i Los Angeles är just nu 296, vilket är det högsta någonsin. Allt över 165 räknas som extremt.

TV4 visade i går bilder där hästar räddas undan branden:

Flera döda hästar

Bland annat LA Times rapporterar om ett stall, Rancho Padilla, där runt 30 hästar brann inne. Enligt ABS News senaste uppdatering ska det ha rört sig om 40 hästar. Familjen Padilla har drivit anläggningen, som även hade många inackorderade hästar, i 26 år. När branden tog vid strax före fyra på morgonen var det redan för sent.
”Allt jag kunde tänka på var hästarna, hästarna, hästarna, säger Patricia Padilla till LA Times. ”Stallet kan byggas upp igen, men hästarnas liv kan inte…”.

På andra ställen har stall lyckats evakueras i tid innan branden nådde fram. Ett av dem är Middle Ranch (läs mer hos Noelle Floyd) där flera hopptränare och ryttare var baserade. Som det syns i filmen gick lågorna hårt fram, men alla människor och djur uppges vara i säkerhet:

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden