Körning
27 maj 2018 21:54

Rutinerad kusk körde hem segern

NationelltBlanda rutin och skicklighet med en erfaren körhäst i superskick. Resultatet blir totalseger i den svåra enbetsklassen i Åstorps körning i helgen. Vem det handlar om - Johan Herner och hästen O’man förstås.

Rutinerad kusk körde hem segern
Johan Herner inledde tävlingarna i Åtorp försiktigt men vann enhetsklassen för hästar till slut. Foto: Eva Österlund

Johan Herner, som det senaste året har varvat träning och tävling med att bygga en ridanläggning, är nu tillbaka med besked. Han inledde lite småförsiktigt med en fjärdeplats i dressyr. Kom igen i gammal god stil i åtta tuffa maratonhinder och avslutade med att vara enbetsklassens ende felfria i precisionskörningen, inte en boll ner och inom tiden. Han var en av få felfria bland samtliga startande kuskar.

En populär och mycket välförtjänt seger, gissa om landslagets Lotta Pålsson spänt följde Johans körning och sedan var snabbt framme och gratulerade.

Två i enbetsklassen var Lena Elander med Zatijn som gjort en fin tävling i Skåne och som bara fick ett förargligt tidsfel på konbanan.

Trea blev Camilla Lind som även hon hade fina resultat hela vägen och fyra blev Catharina Eneroth med Cynthia, ekipaget som vann ju dressyren, fick en litet bakslag i maraton men kom igen i precisionskörningen.

Två parkuskar
Parkuskarna var bara två i svår klass, Tomas Algotsson och Eva Ottosson.
– Jag har inte tränat så mycket inför det här, avslöjade Tomas efteråt.
– Det har varit kurser hela våren plus all verksamhet hemma, det här blev mest en test.
Att slå Eva Ottosson den här gången var svårt för Team Algotsson, för Eva hästarna Avon och Sir Benji och groom Vesa Keränen var i praktslag igenom hela tävlingen, från start till segerrunda.

Senaste medlemmen i teamet, Sir Benji fick gå alla tre grenarna och det var inga problem alls.

 

20180527_johannanilsson_evaosterlund
Johanna Nilsson och ponnyn Calle blev tvåa i den svåra ponnyklassen. Här i ärevarv tillsammans med Ia Johansson som vann parklssen.
20180527_lenaelander_evaosterlund
Lena Elander är tillbaka med fuxen Zatijn. En silverplats blev det i svår klass. Foto: Eva Österlund

– Han var jättefin, menade Eva Otttosson och nu kan man väl inte kalla honom ”köttbullen” längre. Han har verkligen utvecklats.

Qvarnström höll undan
I den medelsvåra klassen för häst enbet höll Cecilia Qvarnström som väntat undan för konkurrenterna. Brune Bambillini ångade på bra bland konerna och fick bara tre straff. Något som Cecilia hade råd med för även om tvåan Carina Ekenberg med Edeling var felfri och knappade in på ettan så nådde hon inte riktigt ända fram utan fick nöja sig med silverplatsen.

Bland ponnyerna var det tre ekipage som stack ut rejält. Segraren i enbetsklassen, Linnea Kristiansen förstås. Sagolikt bra igenom hela tävlingen. Tvåan Johanna Nilsson med Calle som vann precisionskörningen i den svåra ponnyklassen och var med uppe i toppen även i övriga grenar. Och så då segraren i ponny par, Ia Johansson med sina bruna russar – helt underbara. Tvåa i den klassen var Johanna Carlberg.

Framtidslöftet Andreas Sjöberg infriade förväntningarna hela vägen i ungdomsklassen och vann alltihop med stor marginal.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden