Hoppning
3 november 2018 19:13

Rutinerad vinnare av ny tävling

NationelltNya tävlingen Skåne Topp-10 lockade flera gamla ringrävar till Flyinge Indoor. Allra bäst gick det för flerfaldige mästerskapsmedaljören Peter Eriksson. "Fantastiskt trevlig tävling," säger han om det nya konceptet.

Rutinerad vinnare av ny tävling
Peter Eriksson kan lägga till ännu en titel på sin länga meritlista. Foto: Christel Behrmann

Det var inte många åskådare på Flyinges läktare, men de som var där jublade ikapp med Peter Eriksson när han vann första upplagan av Skåne Topp-10 över 1,40-hinder med Looney Tony (OLD val f 2006 e Lordanos-Argentinus, uppf Angelika Jahr-Stilcken).

Jag var ju här i går kväll och såg hur det ska gå till. Peter Eriksson.

Det var drygt 39 år sedan Peter Eriksson, nyss fyllda 59 år, vann sitt första Skånska mästerskap, på Uniette.

Den här gången handlade det inte riktigt om Skånska mästerskapet, utan nya tävlingen Skåne Topp-10, öppen för de högst rankade i distriktet. 6 000 kronor, segertäcke och gehäng i de skånska gul-röda färgerna blev belöningen.
– En fantastiskt trevlig tävling som definitivt har framtiden för sig, tyckte Peter Eriksson och fick medhåll av alla inblandade.

”Kul det här”
Tack vare återbud kom Peter Eriksson, rankad 21:a, med i tävlingen.
– Tja, jag tävlar ju inte så mycket längre och inte i klasser som ger så många poäng. Men det var kul det här, sa Peter som hoppas att årets vinnare automatiskt får vara med nästa år som titelförsvarare.

Peter red Malin Stiernswärds Looney Tony. Efter fyra fel i grundomgången fick han till en perfekt runda i winning round och vann med två hundradelar före Anna Persson på Cerion L. Bara Jörgen Larsson på Cold Man red felfritt i grunden och hade mer eller mindre bara behövt göra en lugn felfri runda för att vinna. Men han rev första hindret i avgörande rundan och fick, efter att ha vunnit fredagens kval, nöja sig med tredjeplatsen.

Peter var strålande glad efter segern och passade, i vanlig stil, på att skämta.
– Jag var ju här i går kväll och såg hur det ska gå till, skrattade han och syftade på den inomhusfälttävlan som drog fulla hus på Flyinge på fredagskvällen.

Bråda dagar
Peter, med lagsilver i OS, VM och EM, har fortfarande bråda dagar. Bland annat rider han sex hästar för Malin Stiernswärd.
– Jag rider och hoppar dem en gång i veckan, resten av jobbet gör Malin, och så tävlar jag dem, berättade han.

Dessemellan går hans tid åt träningar av andra ryttare i hela landet – och trimning av några av landets bästa hästar. Han är regelbundet hos Peder Fredricson, Douglas Lindelöw och Irma Karlsson. Peder har flera gånger berättat om vilken betydelse Peters markarbete med hans hästar har haft.

Någon stor segermiddag blev det inte för Peter.
– Nä, nu blir det hem och en skön kväll i soffan. Det är ju inte så ofta det blir tid till det.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden