Dressyr
13 december 2017 14:02

”Rysarresa hit – underbart på plats”

London callingPatrik Kittel summerar sitt äventyr att komma till London Olympia Horseshow halvvägs in i tävlingen. Gårdagens andraplats med Delanunay OLD var en riktigt bra start.

”Rysarresa hit – underbart på plats”
Teamet med Dude alias Delaunay OLD, Patrik Kittel och hästskötare Marie Johansson under betydligt varmare och soligare former än resan till London, arkivbild Falsterbo. Foto: KIm C Lundin

När Ridsport når Patrik Kittel är morgonens och förmiddagens bestyr över och han har lite ledig tid tillsammans med sin fru Lyndal Oatley.

Hur var din ritt igår?
Dude [alias Delaunay OLD reds. anm] kändes jättefin trots lite extra lång trasslig resa, vi hade inga riktiga missar. Jag kunde kanske haft honom i högre form i bytesserierna men det är ungefär här vi är justnu och det känns väldigt bra, förklarade Patrik Kittel.
– Jag tycker Dude sköter sig utmärkt på tävling, han försöker hela tiden göra sitt bästa, han är inte tittig utan fokuserad, han är helt enkelt jätteduktig och verkligt bra tävlingshäst.

Vad hände med er resa till London?
– Allt blev upp och ner efter snöoväder och totalt snökaos på vägarna. Min hästskötare Marie missade båten över på grund av vägkaoset så hon och Dude fick vänta flera timmar i Frankrike. När jag skulle åka fanns det inga flyg så jag och Lyndal har kört hit och det tog 13 timmar, inte den bästa uppladdningen.
– Nu när vi är här och installerade så är det en jättemysig tävling, en bra tävlingsplats med fina utrymmen, häftigt att tävla här.

Vad tycker du om konkurrensen, hann du se Edward Gal och Glock’s Zonik?
– Jag har sett den tidigare och det är en enormt imponerande häst med mängder med kvalitéer. Sen var det som Edward själv sa efteråt, han red lite fort men det är en riktig framtidshäst Zonik.

Zonik
Edward Gal med Glock’s Zonik i Amsterdam för snart två år sedan. Foto: KIm C Lundin

Vad tror du om dina och Dudes egna chanser? Tar ni hem kören ikväll?
– Det vet jag inte, vi måste rida om det först. Här använder de Degree of Difficulty-bedömning och jag har ett verkligt svårt program. Om vi inte har några missar så vet man aldrig men jag rider så bra vi kan utan att fokusera på placeringen. Dude är två år äldre än Zonik och mycket mer färdig Grand Prix-häst. Men, Dude har inte gått detta nya körprogram mer än någon gång så det är nog ganska öppet. Jag är nöjd om han går bra, som igår.

Nu har du tävlat intensivt under några veckor med tre hästar, hur känns det?
– Ja, nu längtar jag efter julledigt! Jag har åkt runt precis som hoppryttarna gör och helt ärligt, jag fattar inte hur de fixar det. Hatten av för dem från mig, det är starkt jobbat att göra det året runt, puh, sa Patrik Kittel.

Startlista kür

Patrik Kittel, enda svensk i kvällens världscupkval, startar 22:40 svensk tid. Klassens sänds på FEI-TV.
Resultat GP

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden