Sportnytt
23 december 2017 16:37

Ryttare avstängd efter inlägg om funktionär i sociala medier

FacebookEn hoppryttare har stängts av från tävling i sex månader efter att ha gjort ett inlägg som uppfattades som hotfullt mot en funktionär under en tävling.

Ryttare avstängd efter inlägg om funktionär i sociala medier
Det var i samband med en hopptävling som ryttaren gjorde inlägget hen har straffats för nu. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Det var under tävlingar i september som ryttaren gjorde inlägget på Facebook mellan två tävlingsdagar under ett meeting. Tävlingarna hölls på två banor och vid ett tillfälle kunde ryttaren inte starta en av sina hästar som det var tänkt. Efter detta lade hen ut ett inlägg på Facebook där det bland annat stod ”Då fortsätter övergreppen inom svensk ridsport.”

I anslutning till texten fanns en bild på en man med bar överkropp, sittande i en stol med händerna fastspända på armstöden och en huva över huvudet. Bredvid fanns två män i uniformsliknande kläder varav en med handskar höll i huvudet på den fastspända mannen.

Svenska Ridsportförbundets disciplinnämnd har nu stängt av den aktuella ryttaren i sex månader på grund av detta inlägg. Nämnden påtalar att det är ryttarens ansvar att vara i tid till sin start och skriver bland annat i sitt beslut att inlägget på Facebook har framstått som hotfullt och att det kan skada ridsportens anseende. Nämnden tycker att det är särskilt allvarligt så bilden associerar till tortyrliknande situationer. Enligt stadgarna ska våld och hot mot funktionärer anses var försvårande när disciplinstraff ges.

Hela beslutet från disciplinnämnden.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden