Distansritt
29 september 2016 19:31

Ryttare död vid internationell distansritt

Chilenska ryttaren Hugo Valdés Barros avled vid en internationell distanstävling i helgen. Det saknas vittnen till olyckan och polisen undersöker saken.

Ryttare död vid internationell distansritt
Hugo Valdés Barras dog under tävlingen i Chile.

Det var i CEI 2* 120 km i chilenska Llay Llay som Hugo Valdés Barros, 58, föll av sin egna uppfödning MP Sifax, 10, och avled. Tvåbarnspappan Barros hade arbetat med hästar i större delen av sitt liv och ridit på nationell nivå i över ett decennium innan han tog steget upp till internationellt förrförra året.

Vittnen saknas, men enligt pressinformation från Internationella Ridsporförbundet tros ekipaget ha missat en sväng på banan varvid hästen hoppat över en  bäck i samband med olyckstillfället.  Tävlingen avbröts och en polisutredning pågår för att reda ut vad som hände. MP Sifax är oskadd efter olyckan.

 – Våra tankar går till Hugo Valdés Barros familj och vänner, säger FEI:s generalsekreterare Sabrina Ibáñez i ett pressmeddelande och fortsätter:
– FEI och den globala ryttarfamiljen skickar våra djupaste kondoleanser och stöd till Chile i denna mycket svåra tid.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden