Sverige
13 februari 2014 21:05

Ryttarpar i ny tv-serie

SVT har i ett år följt några svenska elitryttare i vått och torrt. Dokumentärserien Ryttareliten börjar sändas i mars men Ridsport kan redan nu avslöja att vi bland annat får följa med Peder Fredricson in i sängkammaren hemma på Grevlunda.

Ryttarpar i ny tv-serie
Vi får se mer av bland andra Peder och Lisen Fredricson i SVT:s nya serie "Ryttareliten" som börjar sändas i mars. ANNA-LENA BERGQVIST

Sveriges Television vill skildra ridsporten inifrån, det långsiktiga jobbet och hur små detaljer i slutändan kan avgöra resultatet på tävlingsbanan.  Produktionsteamet valde att göra detta genom tre par för att lägga till en extra dimension och krydda.
 
Vad händer när tävlingssinnade äkta makar eller bröder ska tävla mot varandra?
 
Paren är, som SVT tidigare berättat, Peder Fredricson och Lisen Bratt Fredricson, Charlotte Haid Bondergaard och Rasmus Bondergaard samt Alexander och Daniel Zetterman.
 
SVT utlovar några sekvenser när allt inte bara är samarbete och det finns laddning i luften. Till exempel när Rasmus inte tycker att Charlotte stöttar honom.
 
– Ryttarna har verkligen bjussat på sig själva, säger Charlie Åberg, PR-ansvarig på SVT.
 
Peder Fredricsons sängkammarbesök är emellertid inte särskilt laddat. Däremot är gullighetsfaktorn hög när han läser godnattsaga för sönerna.
 
SVT kommer inom kort med mer information om programserien.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden