Hoppning
8 februari 2020 09:55

Så följer du svenskarna i jakten på världscuppoäng

InternationelltPå lördagens kväll är det dags för näst sista chansen för ryttarna i den västeuropeiska världscupligan att samla poäng inför finalen. Tre svenska ekipage finns på plats i franska Bordeaux. Här finns allt du behöver för att få koll inför tävlingen och hänga med under kvällen.

Så följer du svenskarna i jakten på världscuppoäng
Peder Fredricson och Christian K jagar världscuppoäng i Frankrike. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Stefano Grasso/GCL

Det är Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Douglas Lindelöw som finns på startlistan inför lördagskvällens världscuptävlingar.

– Peder har en klar chans att ta sig till världscupfinalen om han plockar poäng i Bordeaux, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten för svenska hopplandslaget, till Svenska Ridsportförbundet.

Inför tävlingen i Bordeaux är Peder Fredricson bäste svensk i västeuropeiska ligan med 28 poäng och en 26:e plats . Upp emot 40 poäng brukar behövas för en plats bland de 18 som kvalar till finalen som går i Las Vegas, USA, i april.

Henrik von Eckermann är 44:a med 14 poäng och Douglas Lindelöw är 47:a med tolv poäng.

Svenskägd häst

Totalt startar 38 ekipage i Bordeaux. På startlistan finns bland annat svenska hoppryttaren Charlotte McAuleys irländske make Mark McAuley med parets gemensamma häst Vivaldi du Theil, som tidigare har tävlats av Charlotte McAuley. Fälttävlansstjärnan Michael Jung, Tyskland, världsettan Steve Guerdat, Schweiz och tidigare Europamästaren Roger Yves Bost, Frankrike, är några andra intressant namn ur det högklassiga startfältet.

Svenskarnas startnummer:

16) Douglas Lindelöw/Casquo Blue
25) Peder Fredricson/H&M Christian K
37) Henrik von Eckermann/Fancy Me

Sista deltävlingen, Europafinalen, rids under Gothenburg Horse Show den 23 februari.

SVT Play börjar sin sändning 20.15.

Ridsport direktrapporterar som vanligt med de viktigaste händelserna från klassen.

Startlista, världscupklassen

Start- och resultatlistor, hela meetinget

Livesändning SVT Play

Livesändning Clipmyhorse

Livesändning FEI TV

Ställning, västeuropeiska ligan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden