Hoppning
5 november 2016 15:23

Rolf-Göran tog en dubbel i Doha

Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask vann hela Global Champions Tour och den avslutande finalhoppningen i Doha, Qatar, på lördagen. "Det är mer än vad man drömma om," säger han.

Rolf-Göran tog en dubbel i Doha
Tredje gången gillt för Rolf-Göran Bengtsson. På lördagen vann han finalen i Global Champions Tour.

Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask gick ut sist i första rundan och satte en stensäker nolla som dessutom var snabbast av de nio nollorna. 

Eftersom Edwina Tops Alexander – den enda som kunde knipa segern före Bengtsson – fick två nedslag och inte gick vidare till andra rundan är Rolf-Göran Bengtssons seger i hela serien säkrad. Detta bekräftas också via arrangören på Twitter. 

Rolf-Göran Bengtsson tog sig sedan till omhoppning mot sex andra ekipage. Han gick ut sist och hade Daniel Deussers riktigt snabba tid att slå. Bengtsson hade ett galoppsprång mer än Deusser på en distans, men tog igen den förlorade tiden i den allra sista svängen och vann med fyra tiondelar tillgodo.
– Det här är mer än vad man kunde drömma om, sa Rolf-Göran Bengtsson i en intervju med GCT-tv direkt efter att dubbelsegern var klar. 
– Jag är så glad över Casall. Allting stämde idag, fortsatte han. 
– Det här är ett stort ögonblick för mig. Jag är så tacksam för hela mitt team som har gjort det här möjligt. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden