Fälttävlan
31 mars 2019 17:17

Så gick dödsolyckan i Vinslöv till

OlyckaDet var en ren olyckshändelse som låg bakom händelsen som gjorde att en häst skadades så allvarligt att den avlivades på plats i samband med en terrängträning i Vinslöv tidigare i veckan.

Så gick dödsolyckan i Vinslöv till
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Roland Thunholm

Lokala medier har berättat om händelsen på skånska Vinslövs Ryttarförenings terrängbana i torsdags.

Det var under en träning som olyckan var framme.

Enligt Lars Christensson, Svenska Ridsportförbundets kontaktperson när det gäller riskhantering inom fälttävlan, handlar det om ett ekipage från en annan skånsk klubb.

Ryttaren har mycket erfarenhet på den aktuella nivån och tränade med en mindre rutinerad häst. När ekpaget hoppade en 60 cm hög stock i uppförsbacke föll hästen så olyckligt att den skadade hals- och bröstkotpelare. Skadorna bedömdes vara så allvarliga att veterinär som kallades till terrängbanan avlivade hästen på plats.

Enligt ett inlägg på Vinslövs Ryttarförenings webbplats handlade det om ett så kallat rotationsfall.

Ryttaren ska ha klarat händelsen utan fysiska skador.

”Alla säkerhetsföreskrifter för träning följdes, ryttaren är erfaren och har rutin på hinder av den nivå olyckan inträffade på. Det hela var en ren olyckshändelse, med mycket tragisk utgång, som verkligen ingen hade kunnat förutspå. Våra tankar och vårt varma deltagande går till ryttaren som förlorat en bästa vän och en underbar kamrat,” skriver styrelsen för Vinslövs Ryttarförening på sin webbplats.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden