Hästägartips
7 december 2020 11:25
Ridsportplus

Så håller du koll på hästen i transporten

Ridsport testarSom hästägare kan det finnas orsak att ha koll på hur hästen har det i hästtransporten under färd. Vi har testat att ha en backkamera som kamera i transporten.

Så håller du koll på hästen i transporten
Biltemas backkamera till bil fungerar i hästtransporten.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Videokamera till hästtransporten kan köpas för flera tusentals kronor. Funktionen att övervaka hästen kan ibland vara ovärderlig, till exempel när man kör en häst som inte är van vid att åka hästtransport eller i akuta skeenden när hästen måste köras till djursjukhus.

Kameran från Biltema är egentligen gjord för att monteras på bilen och användas som backkamera. Men många hästägare tipsar om att använda den som kamera i hästtransporten i stället.

Kameran är inte särskilt dyr, den kostar 1 199 kronor, och kräver en lättare installation i hästtransporten. I bilen är det bara att koppla in kameran i uttaget för cigarettändare med den tillhörande strömadaptern.

Den har trådlös överföring upp till 100 meter och behöver inte ha tillgång till något wifi.

Inga problem i dagsljus eller med lampa

Kameran ger en okej bild, även i mörker då den också har ljusförstärkare i form av IR-ljus. Det kan dock vara svårt att se en mörkare häst i en mörklagd hästtrans-port i skymning. I dagsljus eller med tänd lampa är det inte några problem att se mörka hästar.

Det är ett prisvärt alternativ i mellanklassen för den som inte vill lägga flera tusenlappar på en transportkamera.

Nackdelen med produkten är kanske att den medföljande sugkoppen till skärmhållaren är riktigt dålig. Trots upprepad rengörning och test i flera bilar släppte sugkoppen och skärmen ramlade ner.

Hiss eller diss?

Tummenupp
Hiss

Ridsports omdöme: Hiss. Bra, billigt och lätt-installerat alternativ för dig som vill se din häst i hästtransporten. Men gör eller köp en annan hållare till skärmen.

 

Fakta

Backkamera i hästtransporten

Vad? Backkamera till bil.

Funktion? I stället för backkamera används den som kamera i hästtransporten.

Var? Köpt på Biltema.

Pris? 1 199 kronor.

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 20/2020.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden